Home Noord-Holland Amsterdam Krakers moeten ADM-terrein Amsterdam verlaten en ontruimen

Krakers moeten ADM-terrein Amsterdam verlaten en ontruimen

De vordering tot ontruiming van het ADM-terrein in Amsterdam wordt in hoger beroep toegewezen. Het Amsterdamse gerechtshof heeft dit vandaag beslist in een procedure tussen Chidda Vastgoed B.V., sinds 1997 eigenaar van het voormalige ADM-terrein, en een groep van ten minste 124 krakers van dat terrein.
Eerder had de rechtbank Amsterdam de vordering tot ontruiming afgewezen.

Plannen voor ADM-terrein voldoende concreet en uitvoerbaar
Voor het hof weegt zwaar dat Chidda een belangrijk deel van het terrein in 2015 heeft verhuurd aan Koole Maritiem B.V. en dat Koole begin 2016 de activa en het personeel van Mammoet Salvage heeft overgenomen. Ook weegt zwaar dat de plannen die Koole met het terrein heeft inmiddels voldoende concreet, onderbouwd en (in verband met vergunningen) op afzienbare termijn uitvoerbaar zijn. Koole wil op het terrein een servicewerf voor scheepsonderhoud- en reparatie vestigen.

Ontruiming zes maanden na verkrijgen omgevingsvergunning
De ontruimingsvordering is toegewezen onder de voorwaarde dat Koole de omgevingsvergunning heeft verkregen. De krakers dienen het terrein te hebben ontruimd zodra een periode van zes maanden is verstreken na het verkrijgen van die vergunning.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Aandacht voor onbekende dode uit zomer 1998 in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 20 maart 2018 aandacht aan het in 1…