Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdamse festival tenten start-up kickstarterhit in recordtijd

Amsterdamse festival tenten start-up kickstarterhit in recordtijd

Ohnana Tents, een startup in koele festivaltenten, heeft massale support ontvangen voor hun Kickstarter crowdfunding campagne om hun ultieme festival tent tot werkelijkheid te maken. Met meer dan 285 bestellingen in twintig dagen, lijkt Ohnana Tents uit te groeien tot een gevestigde naam in de festival wereld.

De Ohnana is ontworpen voor festivalgangers, door festivalgangers. De tent voorkomt ongewenste, hete slapeloze ochtenden door met een reflectieve coating de infrarode straling en het licht van de zon te weerkaatsen. Doordat de hitte van de zon niet binnen kan komen blijven de personen in de tent koel. Op een zomerse dag van 25 graden werkt een conventionele tent als een broeikas en kan gemakkelijk tot 40 graden opwarmen. De Ohnana is op eenzelfde dag 13 graden koeler dan een conventionele tent.

“We hebben deze tent speciaal gemaakt, zodat mensen het meeste kunnen halen uit hun festival. Om je goed te voelen heb je je slaap nodig. In de Ohnana kun je tot wel drie uur langer slapen, wat wonderen doet voor de gemoedstoestand” aldus Wouter van der Meij, oprichter van Ohnana Tents.

De Ohnana heeft een excellente luchtdoorvoer door zijn twee ramen en tactisch geplaatste luchtopeningen. De tent heeft een draagbare ventilator die werkt op drie AA-batterijen of op een powerbank. De ventilator kan op een volle powerbank tien uur lang de gebruiker voorzien van een goed gekoelde luchtstroom. Uitgerust met 12 LEDs werkt de ventilator ook als een licht.

“Om onze tent voor het grote publiek bereikbaar te maken, zoeken wij steun voor onze crowdfunding campagne. Wij bieden festivalgangers een goede nachtrust voor een schappelijke prijs. Neem niet meer genoegen met slapeloze nachten op je komende festivals.” aldus Wouter van der Meij.

Ohnana Tents hecht veel waarde aan een schonere wereld. Van de netto winst wordt 5% gedoneerd aan de Ocean Cleanup Foundation van Boyan Slat. Jaarlijks wordt naar schatting 30% van de tenten op festivals achtergelaten, waarvan veel plastic uiteindelijk in ons oceaanwater komt.

De eerste tenten worden naar verwachting eind juli geleverd, dit is ruimschoots op tijd voor grote festivals zoals Lowlands, Pukkelpop en Sziget.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigen autobekrassingen Amsterdam-West gezocht

Op zaterdag 17 maart 2018 zijn in Amsterdam-West meerdere auto’s bekrast. De politie is op…