Home Noord-Holland Amsterdam Gegevens VUmc gestolen

Gegevens VUmc gestolen

VUmc en Roche Diagnostics hebben verscherpte protocollen afgesproken om verlies van data te voorkomen. Dit naar aanleiding van een USB stick met identificerende- en laboratoriumgegevens van bijna 2.000 patiënten, die eerder deze maand is gestolen van één van de medewerkers van Roche Diagnostics Nederland. De gegevens gaan onder meer over bij VUmc uitgevoerde handelingen. Door een verkeerde instelling in de apparatuur zijn bij onderhoudswerkzaamheden door Roche Diagnostics Nederland deze gegevens onbedoeld op de USB-stick terechtgekomen.

Van de diefstal is aangifte bij de politie gedaan, als ook een directe melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De patiënten van wie gegevens op de USB-stick staan, zijn inmiddels per persoonlijke brief op de hoogte gesteld en hebben daarin excuses aangeboden gekregen.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Wormerveer – Aangehouden met inbrekerswerktuig

Een 28-jarige man uit Krommenie is in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen 02.00 uur aan…