Home Noord-Holland Kennemerland Haarlemmermeer Zwaanshoek – Hennep al gerooid

Zwaanshoek – Hennep al gerooid

De hennep bleek al gerooid te zijn, maar toch vond de politie voldoende restanten en apparatuur om op te kunnen treden. Twee broers, van 43 en 37 jaar oud uit Haarlem werden aangehouden.

De politie stelde een onderzoek in bij een bedrijfspand aan de Hillegommerdijk in Zwaanshoek. Getuigen hadden verdachte activiteiten rondom het pand opgemerkt. Toen de politie ging kijken, zagen zij een van de verdachten. Op hun vraag of zij even in de loods mochten kijken, werd ontkennend gereageerd. Door de geopende deur zagen de politiemensen een slakkenhuis hangen. Dat is een luchtfilter die gebruikt wordt in hennepkwekerijen. Reden genoeg om een onderzoek in het pand in te stellen.

In het pand vond de politie drie ruimtes die waren ingericht als hennepkwekerij. Een vierde vertrek was ingericht als technische ruimte. In de ruimtes werden alleen wat plantenresten van hennep aangetroffen. De planten bleken al te zijn geoogst. De politie nam de apparatuur (lampen, transformatoren e.d.) in beslag.

Er was geen sprake van diefstal van stroom. De stroomvoorziening werd geregeld met een aggregaat. Een gevaarlijke situatie, omdat de elektrische installatie ondeugdelijk was en er in het pand ook sprake was van een gaslek.  

De politie nam ook twee personenauto’s in beslag waarin restanten van hennep werden aangetroffen.

2017165797

Laad meer Haarlemmermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Aandacht voor onbekende dode uit zomer 1998 in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 20 maart 2018 aandacht aan het in 1…