Home Noord-Holland Apeldoorn – Beelden overval ook in Opsporing Verzocht

Apeldoorn – Beelden overval ook in Opsporing Verzocht

De beelden van de overval die op 2 maart plaatsvond op een snackbar aan de Pinksterbloem in Apeldoorn zullen op dinsdag 13 juni in Opsporing Verzocht te zien zijn. De overval werd gepleegd door drie daders. Door het overvallenteam is op 16 mei een eerste verdachte aangehouden. Zijn hechtenis is door de Raadkamer met 90 dagen verlengd.

De overval werd op donderdagavond 2 maart gepleegd rond 21.30 uur. Drie jonge mannen renden de zaak in en onder bedreiging van een vuurwapen werd de kassalade buitgemaakt. Daarna gingen de drie daders er rennend vandoor in de richting van de Teunisbloem. De kassalade werd later teruggevonden aan de Helmbloem. De hele overval is gefilmd.

Mede dankzij publicatie van de beelden van de overval via het regionale opsporingsprogramma Bureau GLD en via politie.nl, kwam er in het onderzoek een verdachte in beeld. Op 16 mei is een 18-jarige man uit Zaandijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval. De politie verdenkt hem ervan dat hij degene was die bij de kassa een medewerkster bedreigde met een wapen en haar dwong de kassalade uit de kassa te halen.

Deze verdachte is begin juni voor de Raadkamer verschenen, die besloot zijn hechtenis met 90 dagen te verlengen. Het onderzoek naar wie de andere twee verdachten zijn is nog in volle gang. En nog altijd zijn tips dus zeer welkom!

De politie laat de beelden van de overval op dinsdag 13 juni zien in Opsporing Verzocht in de hoop dat via deze weg meer tips binnen komen en ook de identiteit van de andere twee overvallers bekend wordt.

Signalement

De drie daders zijn vermoedelijk vrij jong, naar schatting 16 tot 19 jaar oud, en waren tijdens de overval allemaal donker gekleed.  

Weet u meer over deze overval en wie de daders zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of geef anoniem een tip door via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Ook kunt u een tip doorgeven via het tipformulier op deze pagina.

2017097901

 

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nederland – Opsporing Verzocht: cold case Amsterdam

In de zomer van 1998 wordt in Amsterdam-Noord het lichaam van een man gevonden. Na bijna t…