Home Noord-Brabant Helmond Scheidsrechter helpt Helmondia aan winst tegen Marvilde

Scheidsrechter helpt Helmondia aan winst tegen Marvilde

balZondag kreeg het Veldhovense Marvilde te maken met een scheidsrechter die erg snel over ging tot het trekken van rode kaarten, waardoor de wedstrijd na 39 minuten voorbij was. Marvilde stond op dat moment met 1-0 voor maar kreeg op dat moment twee rode kaarten. Tegen een sterk en dynamisch Helmondia was dit teveel van het goede. De Helmonders wonnen uiteindelijk met 2-4.

Het eerste half uur was helemaal voor Helmondia, maar toch stond Marvilde met 1-0 voor. Helmondia was snel en vol passie en Marvilde had er de handen vol aan. Ondanks dat kwam Marvilde in de 23e minuut aan de leiding. Mitchel Smits speelde zich knap vrij aan de linkerkant in de verdediging van Marvilde. Hij speelde de bal op Ties Bazelmans op het midden van het veld. Ties gaf de bal weer op Dave Hermans en met een gelukje kwam de bal bij Erwin Isbouts terecht op de rand van het strafschopgebied. Met een schitterend schot schoot hij Marvilde op voorsprong. Op het half uur werd Yunus Cakmak vrijgespeeld aan de rechterkant. Zijn schot in de korte hoek werd tot corner verwerkt door Sten Otter. In de 39e minuut viel de beslissing in deze wedstrijd. Tayfun Yilmaz had al een gele kaart (wegens praten) ging achter een aanvaller van Helmondia aan. Hij haalde hem ook in, maar beging hierbij een overtreding die volgens de scheidsrechter goed was voor zijn tweede kaart. Hierna zou Erwin Isbouts de scheidsrechter aangeraakt hebben, waardoor hij direct rood kreeg.

Tussen de spelers was het de gehele wedstrijd een super vriendelijke sfeer, maar na deze snelle rode kaarten van de scheidsrechter vond de leidsman het toch nodig om een afkoelingsperiode van een kwartier in te lassen. Meteen na dit kwartier viel de gelijkmaker uit de vrije trap die nog stond na de overtreding van Tayfun Yilmaz. De vrije trap vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal ongelukkig in het eigen doel gewerkt door Daan Slaats, 1-1. Vier minuten later schoot Said Yahia de bal vanaf 14 meter midden voor het doel onhoudbaar tegen de touwen, 1-2. Na de rust was er van een wedstrijd geen sprake meer. Helmondia viel plichtmatig aan en Marvilde probeerde een grote nederlaag te voorkomen. In de 53e minuut ging Railly van de Beek vanaf links naar binnen en gaf de bal hard voor. Bij de tweede paal tikte Amos Letwory de bal in het lege doel, 1-3. Alsof het nog niet genoeg was kreeg Larbi Karkaze van Helmondia in de 73e minuut ook nog een rode kaart, voor het neerhalen van Dave Hermans. Ook dit was een onterechte rode kaart, aangezien er nog meerdere verdedigers in de buurt waren. De toegekende penalty werd ingeschoten door doelman Sten Otter, 2-3. Tien minuten voor het einde kwam Gregory Lammers vanaf links naar binnen. Hij gaf de bal op Kun Omba die de bal hard in het doel schoot 2-4.