Home Noord-Brabant Kempen Marvilde enkele maten te groot voor SVC

Marvilde enkele maten te groot voor SVC

marvildeSVCZondag kwam Swift Victoria Combinatie (opgericht in 2000) uit Roermond op bezoek in Veldhoven. Ook deze tegenstander van Marvilde zal in de competitie niet voor de bovenste plaatsen mee gaan spelen. SVC is een andere weg ingeslagen en daardoor zijn veel spelers weggelopen. Vorig seizoen speelde het nog in de 1e klasse, maar dit seizoen zal handhaven in de 2e klasse de doelstelling zijn.

Vanaf de eerste minuut was Marvilde de veel sterkere ploeg. Na enkele mogelijkheden was het in de 14e minuut voor het eerst raak. Tayfun Yilmaz werd diep gestuurd. Hij omspeelde de keeper en gaf de bal voor op Danny Das. Danny tikte de bal in het doel, 1-0. Na 27 minuten gaf Dave Hermans vanaf rechts de bal voor en bij de eerste paal tikte Danny Das de bal net naast. Tien minuten later kon Dave Hermans vanaf de rechterkant naar binnen komen. Zijn inzet werd gestopt door keeper Jeremy Caessens, maar de rebound was voor Tayfun Yilmaz. Vanaf 15 meter schoot hij in en Loek Ratering haalde de bal van de lijn. Op slag van rust werd het dan toch eindelijk 2-0. Erwin Isbouts stuurde Tayfun Yilmaz diep, waarna Tayfun neergelegd werd in het strafschopgebied. De toegekende strafschop was een prooi voor Erwin Isbouts.

Na de rust kreeg SVC haar enige kans van de wedstrijd. Een vrije trap vanaf 23 meter werd ingeschoten door Johnny Burhenne en losgelaten door Sten Otter. De voorzet die hier uit kwam werd naast het doel geschoten. Na 50 minuten was er een schitterende aanval met Dave Hermans, Danny Das en Erwin Isbouts. Laatstgenoemde schoot, binnen het strafschopgebied, op doel. De keeper redde tot hoekschop. Deze corner werd door Stijn Louwers op de paal gekopt en in de rebound ingeschoten door Danny Das. Ook deze bal werd van de lijn gehaald. In de 57e minuut ging het snel. Erwin Isbouts gaf een steekbal op Tayfun Yilmaz, die iets van rechts binnen het strafschopgebied, de bal in het doel schoot, 3-0. Één minuut later ging Danny Das diep aan de linkerkant. Uit een moeilijke hoek schoot hij op de paal en ondanks 2 verdedigers op de lijn wist Tayfun Yilmaz de rebound in het doel te schieten, 4-0. Tien minuten later gaf Daan Slaats een steekbal op Danny Das. Vanaf rechts schoot hij de bal diagonaal in de verre hoek, 5-0. Een kwartier voor het einde gaf Danny Das de bal vanaf rechts, met een hakje, mee aan Dave Hermans. Dave gaf de bal voor en bij de tweede paal schoot Tommy Boogers de 6-0 in het doel. Tien minuten voor het einde zorgde Erwin Isbouts voor de 7-0.

Een voorzet van Tayfun aan de linkerkant werd door een verdediger tegengehouden, maar de bal kwam uiteindelijk op 7m door de lucht bij Erwin Isbouts terecht. Erwin had geen moeite om de bal ineens in het doel te knallen. Marvilde is deze competitie heel sterk begonnen, maar gezien de tegenstanders zegt dit nog helemaal niets. Volgende week, uit bij Volharding in Vierlingsbeek, zal blijken wat deze twee overwinningen waard zijn.