Home Gelderland Oost-Nederland/Deventer/Nijmegen – Twee aanhoudingen voor (verbaal) geweld tegen personen met een publieke taak

Oost-Nederland/Deventer/Nijmegen – Twee aanhoudingen voor (verbaal) geweld tegen personen met een publieke taak

De politie Oost-Nederland is op donderdag 27 april drie keer geconfronteerd met (verbaal) geweld tegen personen met een publieke taak. Zoals gebruikelijk is hier direct tegen opgetreden en dat leidde in twee gevallen tot een aanhouding.

In Deventer sprak een verkeersregelaar rond 15.10 uur een man aan die zijn auto parkeerde op de Noordzeestraat. Dat was daar op dat moment niet toegestaan in verband met Koningsdagactiviteiten. De bestuurder reageerde direct verbaal agressief. Toen de verkeersregelaar wegliep reed de bestuurder achteruit op hem in. De verkeersregelaar moest wegspringen om niet te worden geraakt. Daarna reed de man weg. De politie werd ingeschakeld en die kon de 22-jarige man uit Deventer, aan de hand van het kenteken van de auto, in zijn woning aanhouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Nijmegen
In Nijmegen werd even na 13.00 uur een 52-jarige man uit die stad aangehouden nadat hij meerdere malen medewerkers van het Regionale Servicecentrum van de politie (telefooncentrale 0900-8844) had gebeld en beledigd. Ook verbaal geweld tegen medewerkers met een publieke functie wordt niet getolereerd. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Eerder die dag werd rond 10.45 uur, eveneens in Nijmegen, een conducteur van de NS door een man mishandeld. De man had vermoedelijk geen kaartje. Toen de conducteur hem om zijn kaartje vroeg deed hij eerst of hij deze aan het zoeken was. Op het moment dat de trein stopte bij station Heyendaal wilde de man uitstappen. De conducteur wilde dit voorkomen, maar werd door de man geslagen en omver geduwd. De man ging er daarna vandoor. In de omgeving van het station is door de politie naar de man uitgekeken, maar hij werd niet meer aangetroffen.

Niet getolereerd
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is er bovendien op gericht dat personen die geweld uiten in de richting van personen met een publieke functie een hogere strafeis tegemoet kunnen zien. 

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Gezocht – Man steelt partij scheermesjes uit supermarkt

Een onbekende man steelt op woensdag 3 januari een partij scheermesjes bij een supermarkt …