Home Gelderland Apeldoorn 1 maand cel voor opmaken valse arbeidsovereenkomst in Apeldoorn

1 maand cel voor opmaken valse arbeidsovereenkomst in Apeldoorn

De rechtbank veroordeelde een 54-jarige eigenaar van een accountantskantoor in Apeldoorn tot 1 maand gevangenisstraf voor het valselijk opmaken van onder andere een arbeidsovereenkomst voor 1 van zijn medewerkers.

Aangever was werkzaam als assistent-accountant bij het accountantskantoor van verdachte. Toen verdachte in 2011 met verlof uit de gevangenis kwam, ontsloeg hij 3 werknemers – waaronder aangever – op staande voet.
Op dit ontslag volgde een ontbindingsprocedure bij de kantonrechter in Apeldoorn. Verdachte bracht in deze procedure een arbeidsovereenkomst in met een non-concurrentiebeding, waarvan aangever stelde dat hij deze overeenkomst nooit eerder had gezien en ook niet had ondertekend.

Lagere straf
De rechtbank is op grond van de bewijsmiddelen van oordeel dat sprake is van een valse arbeidsovereenkomst. De opgelegde straf is lager dan de eis van de officier van justitie. Dat komt omdat de rechtbank verdachte vrijspreekt voor een andere tenlastegelegde oplichting.
Bovendien zijn deze tenlastegelegde feiten in 2011 gepleegd en hadden ze bij eerdere rechtszaken tegen verdachte in 2013 en 2016 meegenomen kunnen worden.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Laad meer Apeldoorn
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Arnhem, Wijchen, Bemmel, Neede, Buren – Zaken in Bureau GLD van 13 december

Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdag…