Home Zuid-Holland Zoetermeer Taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf tegen billenknijper

Taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf tegen billenknijper

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken geëist tegen een 19-jarige Zoetermeerder. De man moest voor de rechter verschijnen omdat hij in maart 2012 zeker tien (jonge) vrouwen heeft aangerand door ze in hun billen te knijpen of een tik tegen de billen te geven. De Zoetermeerder werd op 22 maart 2012 aangehouden nadat er bij de politie meerdere aangiftes waren gedaan van aanranding. De verdachte benaderde zijn slachtoffers veelal op dezelfde manier. De dames fietsten en de Zoetermeerder ging met zijn scooter achter hen rijden, soms heel kort maar in sommige gevallen volgde hij de vrouw langere tijd. Vervolgens kwam hij naast zijn slachtoffer te rijden en kneep hij haar in de billen of gaf hij een tik tegen de billen, om vervolgens van haar weg te rijden met zijn scooter. Meerdere slachtoffers hebben bij de politie verklaard dat hun belager hierna ook nog omkeek en schunnige teksten naar hen riep. Twee jonge vrouwen werden zelfs twee keer het slachtoffer van de verdachte.

De Zoetermeerder ontkende lange tijd dat hij de aanrandingen had gepleegd. Pas onlangs legde hij bij de rechter-commissaris een bekentenis af. De man heeft bekend dat hij steeds de aanrandingen pleegde op weg naar zijn school in Leiden. Hij zou op zijn werk van collega’s hebben gehoord dat het spannend zou zijn om dit te doen. Tijdens de rechtszaak liet de verdachte weten spijt te hebben van zijn gedrag. Dat hij ook schunnige teksten heeft geroepen, zei de verdachte zich niet meer te kunnen herinneren.

Volgens de officier van justitie heeft de verdachte zich laten leiden door spanning en lustgevoelens, zonder enig besef van de grote impact die dit op de veelal jonge slachtoffers zou hebben. Ze werden onverhoeds aangeraakt en hebben dit als angstaanjagend en vernederend ervaren. Voor de twee slachtoffers die dit tweemaal overkwam, ontstond de angst dat de verdachte het specifiek op hen had gemunt. Dit maakte de aanranding voor hen nog beangstigender.

Laad meer Zoetermeer

Geef een reactie

Bekijk ook

Zoetermeer – Drie aanhoudingen na poging bedrijfsinbraak

Een getuige belde zondagochtend 7 oktober omstreeks 5:00 uur de politie om een inbraak te …