Home Zuid-Holland Schiedam Waarschuwing voor klussende oplichters

Waarschuwing voor klussende oplichters

De politie ontving de afgelopen dagen vanuit Schiedam diverse meldingen over klussende oplichters. Alerte bewoners gingen niet in op hun aanbod maar waarschuwden wel de politie. Klussende oplichters kwamen bij bewoners van o.a. de Populierenlaan en het Laagland aan de deur en boden aan om de gevels schoon te maken. Omdat de bewoners het niet vertrouwden, stuurden zij hen weg. Wel alarmeerden zij achteraf de politie.

De politie krijgt met enige regelmaat, vanuit de gehele regio, meldingen van deze vorm van oplichting. Een groep Iers sprekende mannen biedt huis-aan-huis hun diensten aan. Het ‘werk’ van de mannen bestaat dan bijvoorbeeld uit het reinigen van de gevels of schilderwerk. Vervolgens moeten mensen te veel betalen voor veel te matig werk. Bovendien moeten zij dit contant betalen.De politie waarschuwt bewoners hier niet op in te gaan. Ga alleen in zee met legitieme bedrijven en maak goede prijsafspraken, ook over de wijze van betaling per factuur.

Wordt u met dergelijke personen geconfronteerd en u vertrouwt het niet, bel dan de politie via 112. Noteer signalementen en/of kentekennummers.

Laad meer Schiedam

Geef een reactie

Bekijk ook

DNA match leidt tot aanhouding verdachte zedenzaak Schiedam

Rechercheurs van de politie Rotterdam hebben vorige week woensdag een 41-jarige man aangeh…