Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Politie vraagt hulp publiek in onderzoek ontvoering 71-jarige Rotterdammer

Rotterdam – Politie vraagt hulp publiek in onderzoek ontvoering 71-jarige Rotterdammer

Een 71-jarige man is afgelopen donderdag op de Zoutziederstraat in Rotterdam een bus ingetrokken en meegenomen. Er is één verdachte aangehouden. Om de man weer veilig thuis te krijgen, is direct een groot onderzoek gestart. De politie komt graag in contact met mensen die donderdagavond in de omgeving van de Haringvlietbrug een zwarte Ford Transit Custom met oranje strepen hebben gezien.

Donderdag 25 januari 2024 om 19.38 uur werd door getuigen gemeld dat op de Zoutziedersstraat in Rotterdam een man een bus was ingetrokken door drie mannen. Het slachtoffer liep op dat moment van de moskee naar huis, een wandeling van een paar honderd meter. Direct na de ontvoering is een groot onderzoek gestart. Binnen dat onderzoek is dinsdag 30 januari een verdachte aangehouden, een 45-jarige man uit Zwolle. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering. Het slachtoffer is nog niet terecht.

Vluchtroute
Nadat de man het busje in was getrokken, reed deze richting Mathenesserweg/ Taandersraat. Al snel werden de (vervalste) kentekenplaten van het busje achterhaald en in het computersysteem gezet dat verbinding maakt met camera’s langs de weg die kentekens scannen. Dit kentekenherkenningssyteem gaf rond 20.00 uur een laatste ‘hit’ op de Haringvlietbrug richting zuiden. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor van deze bus.

Kenmerken vluchtauto
Het busje waarin het slachtoffer is getrokken, is een eerder gestolen zwarte Ford Transit Custom 3 (bouwjaar 2019) met dunne oranje strepen, zilverkleurige spiegels, sidebars en met vervalste kentekenplaten. Op de foto’s zijn nog de oorspronkelijke kentekenplaten van voor de diefstal te zien. Ten tijde van de ontvoering droeg het busje de vervalste kentekenplaten met kenteken VZZ-43-P.
Dit busje heeft op hoge snelheid gereden vanaf de Zoutziederstraat, via de Tjalklaan, over de A4, door de Beneluxtunnel, over de A29 Heinenoord richting Haringvlietbrug. Mogelijk heeft dit busje na de Haringvlietbrug de A29 verlaten of is het voorzien van andere kentekenplaten. De bus heeft unieke kenmerken aangebracht door de eigenaar, met name de zilverkleurige traanplaat op de bumper achterop.

Regio Haringvliet
De politie is op zoek naar getuigen die dit specifieke busje met deze ijzeren platen hebben gezien na 20.00 uur voorbij de Haringvlietbrug of daar in de omgeving. Of mensen die het busje na donderdagavond daar ergens geparkeerd hebben zien staan. De politie vraagt met name bewoners van Goeree-Overflakkee, Zeeland en West-Brabant om naar de bus uit te kijken. Heeft u informatie over waar het busje nu is, bel dan 112. Heeft u het busje de afgelopen dagen of donderdagavond gezien, dan kunt u deze informatie delen via 0900-8844.

Ook komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over de aanleiding voor de ontvoering of mensen die weten waar het slachtoffer wordt opgehouden. Dat mag ook anoniem via M. op 0800-7000. U kunt ook contact zoeken met het Team Criminele Inlichtingen via 088 – 661 77 34.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…