Home Zuid-Holland Rotterdam Pernis Rotterdam – Vier personen aangehouden met 704 liter lachgas

Pernis Rotterdam – Vier personen aangehouden met 704 liter lachgas

Dinsdagmiddag zijn er vier mannen uit Rotterdam met de leeftijd van 20, 23, 25 en 27 jaar aangehouden op de Hendrik Troost Baan met honderden flessen lachgas. De flessen en bestelbussen waar deze zich in bevonden zijn in beslag genomen.

Het is iets na 17.30 uur als wij een melding krijgen van een verdachte situatie op de Hendrik Troost Baan. Een oplettende melder ziet dat er twee bestelbussen geparkeerd staan en dat er spullen worden overgezet van de ene bus naar de andere.
Wanneer de agenten op de melding afgaan kunnen er direct twee personen worden aangehouden, een derde probeert zich te verstoppen in de nabijgelegen bosjes, maar ook hij wordt aangehouden. De vierde verdachte probeerde te vluchten door in het water te springen. Toen hij eenmaal uit het water was raakte hij onderkoeld en werd alsnog aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis.

Straatwaarde
De bestelbussen met de flessen lachgas zijn in beslaggenomen. Na het tellen bleek het om 352 lachgasflessen te gaan met een inhoud van 2 liter per fles. De vermoedelijke straatwaarde ligt ongeveer rond de 25.000 euro. De in beslag genomen flessen lachgas worden vernietigd.

Is lachgas toegestaan?

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…