Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Aanhoudingen voor grote brand in parkeergarage Brede Hilledijk

Rotterdam – Aanhoudingen voor grote brand in parkeergarage Brede Hilledijk

Donderdagmiddag zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting. De brand woedde in de nacht van dinsdag op woensdag in een parkeergarage aan de Brede Hilledijk in Rotterdam waar drie auto’s in brand stonden.

De brand brak om 02.50 uur woensdagochtend uit. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een enorme rookontwikkeling. Deze trok omhoog aan de buitenzijde van een appartementencomplex. Vanwege de rookontwikkeling zijn bewoners gewaarschuwd en gevraagd hun huis te verlaten. Ongeveer 100 mensen verlieten zelf hun huis en werden opgevangen op het politiebureau Rijnhaven.

Na de brand startte de politie direct een onderzoek naar mogelijke brandstichting. De Forensische Opsporing deed sporenonderzoek. Ook werden camerabeelden veilig gesteld. Op basis van die beelden zijn twee verdachten herkend en aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 19 en 25 jaar.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…