Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Gezocht – Wie heeft Jaison Lopes Sanches (30) om het leven gebracht?

Rotterdam – Gezocht – Wie heeft Jaison Lopes Sanches (30) om het leven gebracht?

Waarom en door wie is Jaison Baptista Lopes Sanches (30) uit Rotterdam vermoord? Was het een zogenaamde vergismoord of had de schutter het echt op hem gemunt? Het afgelopen jaar werd het helaas niet duidelijk. De beloning voor de gouden tip in deze zaak is verhoogd naar 30.000 euro.

Jaison werd zaterdagavond 29 oktober 2022 op een druk terras aan het Tiendplein in Rotterdam neergeschoten. Een spoedoperatie op straat en een spoedrit naar het ziekenhuis mochten helaas niet meer baten. Jaison overleed enige tijd later in het ziekenhuis. De politie heeft na ruim een jaar onderzoek nog geen aanhoudingen verricht en het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat er aan het schieten vooraf is gegaan.

Beelden schutter
Op bewakingsbeelden is te zien hoe de schutter vanaf de Duivenvoordestraat via de Henegouwerlaan richting het Tiendplein loopt. Hij draagt die avond donkere kleding en een mondkapje. Op de bewakingsbeelden lijken beide lichtblauw, maar in werkelijkheid zijn ze donker. Ook de huidskleur kan vertekend zijn en zou in werkelijkheid donkerder kunnen zijn. Nadat de dader Jaison die zaterdagavond om 22.20 uur met meerdere schoten heeft geraakt, rent hij de Tiendstraat over in de richting van de Henegouwerlaan en vandaar gaat hij richting de Duivenvoordestraat. Mogelijk is hij daar in een voertuig gestapt, of bv. door iemand opgepikt.

Er moeten mensen zijn die iets over deze schutter of een mogelijke opdrachtgever weten of vermoeden.

Beloning 30.000 euro
Er is nog steeds geen gouden tip over de schutter of een mogelijke opdrachtgever, en daarnaast weten we nog altijd niet of het neerschieten van Jaison echt op hem gericht was, of dat de schutter zich mogelijk heeft vergist omdat Jaison met zijn rug naar hem toestond. We willen hem absoluut vinden. Hij heeft niet alleen Jaison kil gedood op een druk terras, ook bij de mensen die binnen zaten te eten, vlogen de kogels om de oren. Daarom is de beloning in deze zaak ook verhoogd naar 30.000 euro.

Opsporing Verzocht
Op donderdag 28 december (20.50 uur, NPO2) wordt in een speciale uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak. De uitzending wordt herhaald op zaterdag 30 december om 9.00 uur en op dinsdag 2 januari om 11.05, beiden op NPO2.

Informatie?
Weet u waarom juist Jaison het slachtoffer werd?  Zijn er aanwijzingen dat het niet om hem ging? Wie is de schutter en wie is de eventueel opdrachtgever? Alle informatie is welkom. U kunt uw tips doorgeven via onderstaande tipformulier of bellen met de gratis opsporingstiplijn op 0800-6070. U kunt uw informatie ook vertrouwelijk delen via Team Nationale Inlichtingen. Als één van de weinige afdelingen binnen de politie mag het TNI de identiteit van haar bronnen afschermen, terwijl tipgevers wél in aanmerking kunnen komen voor de beloning. 

 

 

 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…