Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Verdachten aangehouden voor schietincident Jonker Fransstraat

Rotterdam – Verdachten aangehouden voor schietincident Jonker Fransstraat

In het onderzoek naar een schietincident dat op 14 mei 2023 plaats vond op de Jonker Fransstraat in Rotterdam, heeft de politie onlangs twee verdachten aangehouden. Een 19-jarige Rotterdammer zit sinds augustus vast voor betrokkenheid bij de zaak, en afgelopen maandag hield de politie een 17-jarige jongen uit Rotterdam aan.

Op 14 mei kort na 21:00 uur werden de schoten gehoord. Vermoedelijk ging er een ruzie tussen meerdere mannen vooraf aan het incident. Toegesnelde agenten troffen geen andere gewonden aan en zetten de omgeving af voor onderzoek. Een 19-jarige Rotterdammer werd dezelfde dag in het ziekenhuis aangehouden.

Het onderzoek naar de overige betrokkenen ging ondertussen volop verder. Dat leidde vervolgens tot aanhoudingen van de twee verdachten. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten beiden nog vast.

Wapengeweld 

De strijd tegen van wapengeweld heeft voor politie de hoogste prioriteit en wordt van alle mogelijke kanten aangepakt. Van uitgebreide opsporingsonderzoeken bij incidenten tot onderzoeken naar wapenhandel. De aanhoudingen en de informatie die dit oplevert, zijn van belang voor lopende onderzoeken en geven ook weer nieuwe inzichten in schietincidenten en explosies in het algemeen. Naast de lopende, individuele onderzoeken wordt ook het fenomeen ‘excessief geweld’ constant onderzocht. Analyse van achtergronden, soorten verdachten en werkwijzen geeft weer input voor de aanpak en opsporing.

 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…