Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Vier verdachten aangehouden door middel van BTGV na diefstal met vuurwapen

Rotterdam – Vier verdachten aangehouden door middel van BTGV na diefstal met vuurwapen

Woensdag 12 juli rond 02.30 uur zijn drie minderjarige jongens en een 18-jarige man uit Rotterdam aangehouden naar aanleiding van een beroving onder bedreiging van een vuurwapen. Dit gebeurde op de Bovenstraat in Rotterdam. De verdachten zijn aangehouden door middel van een BTGV en worden verdacht van diefstal, bedreiging en vuurwapenbezit.

Rond 02.30 uur ’s nachts kwam er een melding binnen over een diefstal van een elektrische step onder bedreiging van een vuurwapen. De verdachten vluchtten vervolgens in een auto. Er werd een omschrijving van het voertuig doorgegeven en de auto werd even later door agenten in de omgeving gesignaleerd. Agenten gaven de bestuurder een stopteken, waarop er drie inzittenden uit het voertuig sprongen en te voet vluchtten. De bestuurder is direct door middel van een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) aangehouden. Andere agenten zetten de achtervolging in op de drie jongens die uit de auto waren gevlucht. Hierbij is twee keer een waarschuwingsschot gelost. Ook deze drie verdachten zijn aangehouden. In de auto waarin de verdachten reden, werd de gestolen step en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De aangehouden verdachten zijn drie minderjarige jongens en een 18-jarige man uit Rotterdam. Ze worden verdacht van diefstal, bedreiging en vuurwapenbezit.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Politie onderzoekt steekincident Doklaan

Een jonge man raakte zaterdagavond 9 december gewond bij een steekincident aan de Doklaan.…