Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Aanhouding voor explosie Korhaanstraat

Rotterdam – Aanhouding voor explosie Korhaanstraat

Woensdagavond rond half twaalf is als gevolg van zwaar vuurwerk een ruit van een woning opgeblazen. De bewoonster, die net achter het raam op de bank lag, kreeg meerdere glasscherven over zich heen, maar raakte wonderwel niet gewond. Later die nacht is een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Foto: Nieuws op Beeld

De 43-jarige bewoonster lag woensdagavond 23.30 uur op de bank, net achter het raam, toen een enorme knal klonk en de ruit in stukken uiteen spatte. Als door een wonder is de vrouw niet door de rondvliegende glasscherven geraakt. Ondanks dat de glasscherven door de hele woonkamer en aangrenzende kamer vlogen, is ook de dochter des huizes niet geraakt.

Getuigen zagen na de explosie twee verdachten wegrennen in de richting van Wielewaalstraat en daarna het Zuiderpark. Agenten zijn direct in de omgeving met het opgegeven signalement gaan zoeken. Ook is direct gekeken of er beschikbare camerabeelden waren. Er is gesproken met getuigen en de Forensische Opsporing en het Team Explosieven Veiligheid kwamen sporenonderzoek doen.

Omstreeks half 5 ‘s nachts is een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. De aanleiding ligt mogelijk in een ruzie tussen jeugdigen.

Gevaar
Het risico op verwondingen of erger bij explosies is enorm. Er zijn tot nu toe gelukkig nog weinig gewonden gevallen bij de explosies, maar kijkend naar de wijze waarop explosies hebben plaatsgevonden en de ravage die zij aanrichten is dat eigenlijk een wonder. Er is de politie alles aan gelegen om te voorkomen dat er wel een keer zwaargewonden vallen. De politie werkt met man en macht aan het voorkomen van nieuwe explosies, maar daar is de hulp van burgers heel hard bij nodig. Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezig houden met explosies of voorbereidende handelingen, handel in zwaar vuurwerk, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl.

Anoniem melden
Als u informatie heeft, hoe klein ook, maar u wil niet met naam en toenaam bekend zijn, zijn er meerdere mogelijkheden om afgeschermd te worden. Oa via TCI, Team Criminele Inlichtingen. TCI is getraind in het afschermen van hun bronnen en in het geheim informatie inwinnen. Een vertrouwelijk gesprek met TCI kan worden aangevraagd via 088 – 661 77 34. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…