Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Verdachte explosie flat Sint Andriesstraat aangehouden

Rotterdam – Verdachte explosie flat Sint Andriesstraat aangehouden

Agenten hielden dinsdag 18 april een 17-jarige Rotterdammer aan die wordt verdacht van betrokkenheid bij een explosie op 21 februari bij een flat op de Sint Andriesstraat. De klap en schade waren die ochtend enorm en de bewoonster moest naar het ziekenhuis.

Iets voor 11.00 uur klonk er een harde knal in de wijk Bloemhof bij een flat met vier verdiepingen. Er was een explosief afgegaan op de derde etage bij de voordeur van een woning. Gelukkig kon de bewoonster na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Maar dit had ook heel anders kunnen aflopen. Bovendien was de schade enorm; op drie verdiepingen zijn er ruiten uit de woningen geslagen. In verband met de schade moesten er meerdere huizen ontruimd worden omdat het niet meer veilig was om daar te verblijven.

De rol van de aangehouden Rotterdammer wordt nader onderzocht en het onderzoek wordt voortgezet.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…