Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Gezocht – Woningoverval en gijzeling – Overijselsestraat – Rotterdam Zuid

Rotterdam – Gezocht – Woningoverval en gijzeling – Overijselsestraat – Rotterdam Zuid

Een Rolex horloge ter waarde van meer dan 10 duizend euro wordt buitgemaakt na een heftige ontvoering en woningoverval in Rotterdam-Zuid. Eerst wordt een man onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen mee te gaan met de ontvoerders. Daarna dringen de ontvoerders zijn huis binnen en binden de andere bewoners vast.

Een 28-jarige Rotterdammer loopt op woensdagavond 19 oktober op de Slinge in de wijk Pendrecht naar een plek waar hij met een vriend heeft afgesproken. Na de ontmoeting loopt het slachtoffer omstreeks 23.00 uur terug naar zijn auto. Plotseling wordt hij in de Sommelsdijkstraat belaagd door een man met een vuurwapen. Vervolgens wordt hij in een Volkswagen Transporter met op het dak een surfplank gegooid. Een bestelbus die op 4 september is gestolen in Amsterdam- West, zie de foto.

Vastgebonden
In de bus wordt het slachtoffer door twee mannen vastgebonden en meerdere malen met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen. Precies op de plek waar de voormalig kickbokser na een hersenbloeding is geopereerd. De overvallers willen zijn Rolex, maar hij draagt dat horloge die avond niet.

Bewusteloos
Na de mishandeling pakken de daders al zijn spullen af, ook zijn telefoon en huissleutel. Vervolgens rijdt de bestuurder van de VW naar een verlaten parkeerplaats. Daar wordt het slachtoffer bewusteloos achtergelaten. De overvallers stappen over in een zwarte BMW 118i en rijden naar de Overijsselsestraat in de wijk Feijenoord, waar het slachtoffer samen met zijn moeder en jongere zus woont. De plek waar de Rolex ligt.

Overval
De daders overvallen de woning, bedreigen de twee vrouwen en binden ze vast. Na ongeveer tien minuten vinden ze het kostbare horloge en rijden ze terug naar de plek waar de Volkswagen Transporter staat. Kort nadat ze weer zijn overgestapt in dat voertuig werken ze het slachtoffer in de Nachtegaalstraat naar buiten en vluchten. Het slachtoffer kan zich door de klappen op zijn hoofd delen van de ontvoering niet goed meer herinneren. Het feit dat hij een Rolex bezat wisten volgens hem maar heel weinig mensen.

Teruggevonden
De VW Transporter is inmiddels teruggevonden, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie zoekt drie mannen. De bestuurder van de auto’s en de twee die de slachtoffers daadwerkelijk ontvoeren en overvallen. Ook al zijn die twee verdachten daarop niet goed te zien, toch laten we beelden van hen zien in de Overijsselsestraat. Ook zijn er signalementen van het duo.
Het meest duidelijke is dat van de man met het vuurwapen. Hij doet namelijk zijn bivakmuts af omdat hij hevig transpireert. Deze ontvoerder heeft een donkere huidskleur, een smal postuur, een snor en dun gemillimeterd haar. De andere man heeft een breed postuur en een lichtgetinte huidskleur. Tijdens de overval draagt hij een baardje en heeft hij een buikje.

Bel de politie
Wellicht is het horloge inmiddels te koop aangeboden aan bijvoorbeeld een juwelier of op Marktplaats. Of heeft iemand tussen 4 september en 19 oktober 2022 de Volkswagen Transporter met de surfplank op het dak ergens zien staan of zien rijden? Hebt u andere aanvullende informatie over de ontvoering, de gebruikte voertuigen en de woningoverval? Geef het door aan de politie.

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…