Home Zuid-Holland Rotterdam Nederland – Eén jaar na de aanbevelingen van commissie Spee

Nederland – Eén jaar na de aanbevelingen van commissie Spee

Na de opzettelijk gepleegde aanrijding waarbij de Rotterdamse motoragent Arno de Korte om het leven kwam, deed commissie Spee op 4 maart 2022 een aantal aanbevelingen. Deze commissie onderzocht hoe de politie om is gegaan met informatie en signalen over de inmiddels veroordeelde vrachtwagenchauffeur in de jaren voor de aanrijding. Wat kunnen wij doen om de verkeersveiligheid te verbeteren door gevaarlijke situaties zoals overbeladen vrachtwagens zoveel mogelijk aan te pakken? Dit is de stand van zaken; een jaar na de evaluatie.

‘Een inktzwarte dag. Dat was en blijft 7 juli 2021; de dag dat onze collega Arno om het leven kwam. Het was meer dan een mokerslag. De impact binnen het politiekorps was enorm’, vertelt sectorhoofd Piet Melsen van de Eenheid Rotterdam. ‘Hoe kun je dergelijke verschrikkelijke incidenten met te zwaar beladen vrachtwagens voorkomen, voor zowel burgers, chauffeurs en hulpverleners als motoragenten? Het is goed dat korpschef Henk van Essen de onafhankelijke commissie Spee vroeg te kijken naar hoe er in de jaren voorafgaand aan de aanrijding gehandeld is. Dit alles stond los van het strafrechtelijk onderzoek.’

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…