Home Zuid-Holland Rotterdam Amsterdam en Diemen – Aanhoudingen in onderzoek naar explosie woning Lunenburgdam

Amsterdam en Diemen – Aanhoudingen in onderzoek naar explosie woning Lunenburgdam

Dinsdagochtend 14 februari zijn er twee jongemannen aangehouden in het onderzoek van een explosie bij een woning aan de Lunenburgdam van donderdag 2 op vrijdag 3 februari. De bewoners waren thuis ten tijde van de explosie. Zij bleven gelukkig ongedeerd maar waren vanzelfsprekend wel enorm geschrokken.

De explosie zorgde voor veel schade aan het pand. Agenten hebben direct een onderzoek opgestart en sporen veiliggesteld. Een verdachte werd op dat moment niet meer gevonden.

Aanhoudingen
Uit het onderzoek, waarbij onder andere camerabeelden werden veiliggesteld en bekeken, kwam informatie naar voren die de politie op het spoor van de twee verdachten zette. Dit alles heeft ertoe geleid dat er vanochtend in een woning in Diemen een 19-jarige man kon worden aangehouden. Op datzelfde moment werd er ook in een woning in Amsterdam een 15-jarige jongen aangehouden. Het onderzoek naar hun rol en de toedracht gaat nog onvermoeid door.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…