Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Wapens van straat na preventief fouilleeractie Rotterdam Zuid

Rotterdam – Wapens van straat na preventief fouilleeractie Rotterdam Zuid

Op zaterdagavond 24 december vond een preventief fouilleeractie plaats op de Olympiaweg onder het Coen Moulijn viaduct. Naar aanleiding van deze actie zijn ruim 100 knalpatronen, 4 voorwerpen gelijkend op vuurwapens en enkele tientallen Cobra 6 aangetroffen. De eigenaar van de spullen, een 23-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden.

Agenten hielden tijdens de actie rond 21.30 uur een personenauto staande. In dit voertuig vonden agenten een aantal patronen voor in een wapen. Toen gevraagd werd naar het wapen dat bij de patronen hoort, verklaarde de bestuurder dat er in een busje ergens anders in Rotterdam meerdere wapens lagen. Andere agenten gingen op het voertuig af en troffen daar inderdaad een viertal voorwerpen gelijkend op echte vuurwapens (en voor afdreiging geschikt) aan. Ook werden er ruim 100 knalpatronen en enkele tientallen Cobra 6 aangetroffen. De bestuurder van het voertuig bij de preventief fouilleeractie, een 23-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden.

Beloning voor tip vuurwapen
Als reactie op de vele schietpartijen in de openbare ruimte en om te voorkomen dat er slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie in Rotterdam een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens. Wil je meer weten over deze tipgeldregeling? Klik dan hier. 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…