Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Agent gewond bij verkeerscontrole

Rotterdam – Agent gewond bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Siciliëboulevard raakte donderdagavond een politieman gewond. Een bestuurder die niet aan de blaastest wilde meewerken, trok de agent een stuk mee. Met flink aangezichtsletsel is hij naar het ziekenhuis gebracht. De man, 27 jaar uit Berkel en Rodenrijs, is aangehouden. Foto: Nieuws Op Beeld

Het was rond 21.00 uur toen de bestuurder aan de beurt was bij de verkeerscontrole aan de Sicilieboulevard en Corsicalaan. Hij was niet van plan om mee te werken aan de blaastest en probeerde weg te komen. Een agent stopte de auto, maar ook toen reed hij door, waardoor de politieman werd meegetrokken. Hij moest het bekopen met flink aangezichtsletsel; een tand eruit en een opengescheurde bovenlip. Hij is meteen naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld. De bestuurder is aangehouden. Hij was tevens onder invloed van cocaïne. Zijn auto is in beslag genomen.

Geweld tegen hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…