Home Zuid-Holland Rotterdam Nederland – Agentes Meyke (NL) en Julie (BE) door coronacrisis gedwongen gescheiden

Nederland – Agentes Meyke (NL) en Julie (BE) door coronacrisis gedwongen gescheiden

Je geliefde niet meer zien vanwege de coronacrisis. Het overkwam de 23-jarige agenten Meyke en Julie. Meyke zet zich namelijk in voor de Nederlandse politie, Julie voor de Vlaamse. Ze vertellen hun verhaal in De Politiepodcast.

 

Julie heeft vakantie en is naar Meyke in Nederland gekomen als het besluit valt. De grens tussen België en Nederland gaat dicht. Alleen als het strikt noodzakelijk is mogen mensen de grens over. Voor Julie en Meyke volgen spannende dagen want het duurt niet lang, dan moet Julie weer aan het werk in Antwerpen.

Dat de twee hun werk inmiddels toch weer hebben opgepakt is geen verrassing. Beiden voelen sterk de verantwoordelijkheid om juist nu voor anderen klaar te staan. Ook al betekent dat, dat ze het voorlopig zonder elkaar moeten doen.

Hun verhaal staat symbool voor heel veel andere mensen die op dit moment zelf moeten inleveren om klaar te kunnen staan voor anderen, zoals mensen in de zorg of in andere vitale beroepen. Als een inspiratie voor die anderen vertellen Meyke en Julie daarom in De Politiepodcast over de lastige dagen vóór hun afscheid, over hoe hun dagen en nu uitzien en ook hebben ze een boodschap voor elkaar.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…