Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Drie aanhoudingen vechtpartij Schouwburgplein; Politie zoekt slachtoffer en getuigen

Rotterdam – Drie aanhoudingen vechtpartij Schouwburgplein; Politie zoekt slachtoffer en getuigen

De Rotterdamse politie zoekt getuigen van een mishandeling die rond 19.30 uur op het Schouwburgplein plaatsvond. Drie mannen zijn aangehouden. Omdat niet precies duidelijk is wat er gebeurd is, en ook het slachtoffer zich nog niet gemeld heeft, is de hulp van mensen die iets gezien of gefilmd hebben zeer welkom. De politie vraagt ook of het slachtoffer van de mishandeling zich kan melden.

Via cameratoezicht werd de politie gealarmeerd over een vechtpartij op het Schouwburgplein in Rotterdam tegenover De Doelen. Rond 19.30 uur had een groep van ca. 10 personen het gemunt op één man. Die krijgt er op dat moment flink van langs. Hij wordt geslagen en geschopt tegen zijn hoofd en rug.  De leeftijd van de daders ligt vermoedelijk rond de 16-18 jaar.

Daarop rent de groep weg in de richting van het Kruisplein. Omstanders ontfermen zich over het slachtoffer. De politie weet met aanwijzingen van medewerkers van cameratoezicht een aantal leden van de groep te traceren. Een aantal van hen werd gevonden in de omgeving van het Kruisplein, West-Kruiskade en Batavierenstraat. Anderen werden aangetroffen op het Weena en Stationsplein. 

Drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Zij zijn meegenomen naar het bureau. Van anderen zijn gegevens genoteerd. Het drietal wordt gehoord om zicht te krijgen in de achtergronden en ook het onderzoek gaat verder. Op die manier kan zo spoedig mogelijk hun betrokkenheid of die van anderen vastgesteld of uitgesloten worden. 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…