Home Gelderland Achterhoek Door engeltje op de lat houdt de Graafschap nog steeds zijn ongeslagen status…

Door engeltje op de lat houdt de Graafschap nog steeds zijn ongeslagen status…

De Graafschap had afgelopen vrijdag op z’n minst een halve moeilijke avond, d.w.z. de eerste helft tegen Excelsior hielp een ‘engeltje op de lat’ doelman Jurjus en de Graafschap. 3 keer(!) stond de lat in de weg voor de Kralingers en zo hield de keeper van de Graafschap voor de 8e keer dit seizoen de ‘0’!

Voorafgaand aan de wedstrijd was er weer een geweldige sfeeractie van de Brigata Tifosi; een tribune-hoog spandoek van een ’trekker’ (= tractor) met daaronder de tekst ‘zonder boeren geen toekomst’ werd omhoog gehesen. Een tekst van Bennie Jolink (uit de jaren 80) eronder maakte het plaatje compleet. Onder andere “hebben we het al over boeren gehad” en “wie nu nog boer is heeft lef” oreerde de frontman van Normaal. Dit had toch voor de nodige inspiratie moeten zorgen bij de Superboeren zou je denken…. Niets was minder waar; de eerste helft was Excelsior de gevaarlijkste van de twee en voor de Graafschap was het zoeken naar de juiste organisatie. De Rotterdammers waren sterk aan de bal, hadden goede combinaties en …. raakte dus 3x de lat; Fortes, Horemans en Omarsson waren de ongelukkigen. Verder moest Jurjus (binnen de palen) nog zeker 3x handelend optreden. De Graafschap stelde daar weinig tegenover doordat de eindpass vaak slordig was. Ondanks dat kregen m.n. Hamdaoui en Seuntjens kansjes. Ruststand 0-0.

De tweede helft was andere koek; Mike Snoei had z’n elftal weer op de rit. Zonder te wisselen was de Graafschap scherper in de duels en weer de baas op eigen terrein. Één ding bleef; de slordigheid. De Graafschap met snelle ijverige spelers als van Mieghem, Tutuarima, Uwusu en Hamdaoui hielden de zijkanten van Excelsior flink bezig. Seuntjens met de ‘kont in de goal’ hield de bal goed vast en de twee lange centrumverdedigers van de Pavert en van Huizen kopten bij de hoekschoppen van Excelsior alle hoge ballen gemakkelijk weg. Niet te vergeten ook de stofzuigers op het middenveld Breinburg en Vet en lepe spelverdeler van den Boomen. Verder hebben we ook nog steeds de uitblinkende keeper Jurjus. Kortom in deze samenstelling een degelijk team zonder gekkigheid; nu alleen nog wat meer effectiviteit…. Excelsior kwam er de tweede helft dus nog amper meer aan te pas. De beginstand werd dus ook de eindstand; 0-0.

Trainer Ricardo Moniz (wat een fanatieke donder) en Mike Snoei waren het na afloop roerend met elkaar eens. Met respect voor elkaars ploeg vonden beide trainers dat deze wedstrijd eigenlijk geen 0-0 verdiende. Het leek zo misschien een bloedeloze 0-0, maar dat was niet zo. Het was een open wedstrijd, waarbij beide ploegen speelden om te winnen. Na 13 wedstrijden zijn we nog steeds ongeslagen (net als seizoen 1990-1991) en hadden we bij deze mindere wedstrijd een engeltje op de lat (net als van Breukelen in 1988). Beide keren liep het mooi af…., wordt vervolgd ☺D’RAN!!

DE GRAAFSCHAP – EXCELSIOR: 0-0

Arbiter: Marc Nagtegaal| Toeschouwers: 9.511

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima, Breinburg (86. Thomassen), Van den Boomen, Vet; Van Mieghem, Seuntjens © en Hamdaoui (64. Helmer).

Opstelling Excelsior: Damen, Haspolat, Horemans, Oude Kotte, Matthys, Vloet, Bruins ©, Fortes, Verhaar (70. Mendes Morreira), Omarsson en Meijer (74. Zwarts).

Geen enkele kaart gegeven (goeie scheids)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…