Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Tientallen aanhoudingen bij ongeregeldheden in Rotterdam UPDATE

Rotterdam – Tientallen aanhoudingen bij ongeregeldheden in Rotterdam UPDATE

De politie hield woensdagavond 16 oktober tijdens en na een demonstratie op het Kruisplein in Rotterdam in totaal 23 verdachten aan. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden die daarbij ontstonden. Inmiddels zijn de meeste arrestanten weer op vrije voeten gesteld in afwachting van het verdere onderzoek. Vier verdachten zitten nog vast. Zij worden verdacht van onder meer op verdenking van openlijk geweld en geweld tegen agenten.

De demonstratie van de Koerdische Volkstichting Rotterdam vond plaats op het Kruisplein en was vooraf aangekondigd en derhalve bekend bij de gemeente Rotterdam. In overleg met de gemeente hield de politie rekening met mogelijke escalatie tussen sympathisanten en tegenstanders. De inzet van de politie was gericht op het veilig en ordelijk laten verlopen van de demonstratie, voor zowel de voor- als tegenstanders.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhouding zedenzaak na tip Opsporing Verzocht

In januari 2022 werd een toen 13-jarig meisje slachtoffer van verkrachting. Dit gebeurde i…