Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Politie Rotterdam controleert on tour

Rotterdam – Politie Rotterdam controleert on tour

Een boete van 249 euro voor het ‘eventjes’ vasthouden van een telefoon. “Toch is het goed dat jullie controleren”, geeft de zojuist bekeurde chauffeur toe. “Vanuit de cabine zie ik zoveel gebeuren. Bestuurders die kilometerslang met hun telefoon op hun stuur zitten te klooien. Beroepschauffeurs die vrijwel ongezien achter hun gordijntje zitten te appen. Mensen die enorm slingeren of ineens langzamer gaan rijden. Tis balen dat ik nou net voor die paar tellen opgeschreven wordt, maar jullie zou nog veel meer moeten controleren!”

De afgelopen twee woensdagen coördineerde Rob Oostrum van team Verkeer een actie waarbij collega’s  van de Zeehavenpolitie en team Verkeer met een tourbus de A15 opgingen om te controleren op bestuurders die zich tijdens het rijden lieten afleiden. Vanaf die hoogte hadden ze perfect zicht op zowel vrachtwagenchauffeurs als automobilisten. Vorige week woensdag zagen zij op het traject Vaanplein tot en met Europoort  op de A15 maar liefst 81 bestuurders met hun telefoon in hun hand rijden. Collega’s in negen burgerauto’s, twee burgermotoren en twee dienstvoertuigen reden rond de bus, hielden hen staande om hen aan te spreken op hun gedrag en schreven bekeuringen uit. 27 mensen begingen toen (ook) andere overtredingen zoals rijden zonder gordel of door een rood kruis en werden daarvoor beboet.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Man (31) overleden na schietpartij Gijsingstraat

Bij een schietpartij aan de Gijsingstraat in Rotterdam is zondag 26 maart rond 19 uur een …