Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Gezocht – Politie zoekt getuigen van overval op bejaard echtpaar

Rotterdam – Gezocht – Politie zoekt getuigen van overval op bejaard echtpaar

Vrijdagmorgen 19 oktober op klaarlichte dag overviel een onbekende man op de Rotterdamse Multatulistraat een bejaard echtpaar dat net terugkeerde van een griepprik. Alle informatie die de politie helpt in het onderzoek is welkom!

Rond elf uur liep het echtpaar, een 79-jarige vrouw met rollator en haar man, naar hun woning aan de Multatulistraat. Toen zij bij het portiek van hun woning aankwamen, zagen zij een man aan de overkant van de straat staan. De man stond te bellen. Toen de vrouw het portiek binnenliep, stond de man bij de portiekdeur en vroeg hij de vrouw of hij haar moest helpen met de deur. De dader zei tegen haar dat hij boven woonde en liep vervolgens de trap op.
Bij hun woning stond plotseling de man weer bij het echtpaar. Nogmaals vroeg hij of hij haar moest helpen. Op het moment dat de zij de deur bijna dicht deden, smeet de man de deur open. Hij pakt de vrouw bij haar schouder en legde zijn andere hand op haar mond. De vrouw kwam hierdoor ten val. Haar man die zijn vrouw wilde helpen, viel ook. De dader riep luid om geld en pakte haar handtas uit de rollator. Uit haar portemonnee haalde hij 110 euro en ging ervandoor.

Signalement
Door alle commotie was het echtpaar niet in staat om een volledig signalement te geven. De man was klein van postuur, geschatte lengte 1.60 – 1.65m. Hij had een donkere huidskleur. Hij droeg een donkerblauwe jas met een rits en een donkergroene rugtas met hengsels in dezelfde kleur.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Recherche start onderzoek naar overlijden 51-jarige man

De politie is een onderzoek gestart naar de dood van een 51-jarige man uit Den Haag. Na ee…