Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Politie zoekt getuigen van schietincident Ramlehweg, verdachte aangehouden

Rotterdam – Politie zoekt getuigen van schietincident Ramlehweg, verdachte aangehouden

De politie in Rotterdam doet onderzoek naar een schietincident aan de Ramlehweg dat op 6 mei plaatsvond. Zij kan daarbij de hulp van getuigen goed gebruiken. Na een achtervolging hebben agenten net over de grens bij Hazeldonk in België een verdachte aangehouden.

Rond 18.40 uur kwam de melding van het schietincident bij de politie binnen. Op de Ramlehweg schoten één of meerdere schutters vanuit een rijdende auto op een stilstaande auto met daarin meerdere personen. De stilstaande auto werd getroffen, maar geen van de inzittenden werd geraakt. De auto met daarin de dader(s) reed vervolgens weg, de slachtoffers perplex achterlatend.

Onderzoek
De politie startte na de melding direct een onderzoek: buurtbewoners werden bevraagd, forensisch onderzoek werd opgestart en er wordt naar camerabeelden gezocht. Ook wordt zo snel mogelijk met de inzittenden van de stilstaande auto gesproken. Op de rijksweg A16 zagen agenten het verdachte voertuig rijden. Er begon een achtervolging. Net na de grensovergang van België konden politiemensen de 43-jarige bestuurder uit Rotterdam aanhouden. Hij wordt uitgeleverd naar Nederland.

Help de politie
De politie zoekt nu uit wat de exacte toedracht van het incident is. Wie het schietincident heeft zien gebeuren of andere informatie heeft die de politie helpt in haar onderzoek, wordt gevraagd te bellen. Dat kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Getuigen gezocht van zware mishandeling op Maaskade

Zaterdagochtend 9 november werd rond half vier aan de Maaskade in Rotterdam een zwaar mish…