Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam / Hoek van Holland – Vijf aanhoudingen na meldingen vuurwapens

Rotterdam / Hoek van Holland – Vijf aanhoudingen na meldingen vuurwapens

Met een alarmpistool in je broeksband over straat lopen is geen goed idee. Dat merkte de 17-jarige Rotterdammer die gisteravond in de Esch door de politie werd gearresteerd. Hij keek in de lopen van drie politiewapens en gaf zich verstandig genoeg direct over. Zijn wapen is in beslag genomen. Ook in Hoek van Holland werden vanmiddag vier mensen aangehouden die ogenschijnlijk een vuurwapen bij zich hadden. Bij hen werden twee balletjespistolen aangetroffen.

(Foto: De 17-jarige verdachte droeg bij zijn aanhouding een alarmpistool in zijn broeksband. Foto politie) 

In beide gevallen werden de verdachten aangehouden door middel van een BTGV, wat staat voor benaderingstechniek gevaarlijke verdachten. Deze wordt gebruikt wanneer er een vermoeden bestaat dat er een vuurwapen in het spel is. 

In De Esch kwam gisteravond de melding dat de 17-jarige jongen een wapen zou gaan verkopen. Agenten traceerden hem in de Rijnwaterstraat. Daar kon hij worden aangehouden. De jongen is vandaag na verhoor heengezonden en mag zijn dagvaarding thuis afwachten. Zijn alarmpistool wordt vernietigd. 

Vanmiddag zou in een auto aan het Pastoor Onderwaterhof in Hoek van Holland een vuurwapen gezien zijn. Na de aanhouding van een 22-jarige vrouw uit Delft, een 20-jarige vrouw uit ‘s Gravenzande, een 27-jarige man uit Delft en een 33- jarige man uit ‘s Gravenzande vond de politie twee balletjespistolen. Deze zijn in beslag genomen. De vier zitten vast voor verhoor, en ook de balletjespistolen zullen worden vernietigd.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Man aangehouden na steekincident in woning

De politie heeft zondag 18 augustus een 44-jarige man uit Den Haag aangehouden na een stee…