Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Vuurwapen van straat dankzij cameratoezicht

Rotterdam – Vuurwapen van straat dankzij cameratoezicht

Dankzij snel schakelen tussen cameratoezicht en agenten op straat konden gisteren twee mannen in Rotterdam worden aangehouden. Zij hadden een mes en een vuurwapen op zak. Even daarvoor waren de 17-jarige Rotterdammer en de 33-jarige man uit Spijkenisse betrokken bij een vechtpartij op de Mathenesserlaan.

Getuigen meldden gisteren de vechtpartij tussen vier mannen, en dat daar mogelijk een mes bij gezien was. Op camera’s was te zien dat twee mannen wegrenden richting de Van Speykstraat. Agenten konden het duo daar staande houden en fouilleren op grond van de Wet Wapens en Munitie. Dat resulteerde in een vlindermes, een schietblok en vier patronen. Een schietblok is een vuurwapen in de vorm van een blokje. De mannen zijn gearresteerd en overgebracht naar het bureau. Ze zitten nog vast.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Mishandelde vrouw gaat achter dader aan

Een vrouw zit vrijdagavond 20 september met haar vrouw op de Lijnbaan een hapje te eten al…