Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam en Capelle a/d IJssel – 112 bellen loont; negen woninginbrekers van straat

Rotterdam en Capelle a/d IJssel – 112 bellen loont; negen woninginbrekers van straat

Met negen inbrekers achter slot en grendel, heeft de politie Rotterdam-Oost het inbrekersgilde een grote klap toegediend. Met deze aanhoudingen gaat de politie ervanuit dat er wat rust komt voor de bewoners. Sinds augustus is het raak met inbraken in Capelle, Rotterdam Prinsenland en ’s-Gravenland. Door assertieve bewoners en rap politiewerk zitten de negen jongens, in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, voorlopig binnen.

Het effect van bellen naar 112 heeft zich weer bewezen. Woensdag 20 maart belden buurtbewoners met het alarmnummer omdat ze  het gedrag van jongens op de Jacobus van Vessemsingel in Rotterdam ‘s-Graveland niet vertrouwden. Dit leverde twee aanhoudingen op voor woninginbraak. Voor diezelfde inbraak is later nog een derde aangehouden, buiten heterdaad. Het gaat om twee jongens van 17 en een van 16 jaar.

De dinsdag daarop, 26 maart, was het Van Maerlantpark in Capelle a/d IJssel aan de beurt. Hier was de bewoner zelf alert en belde de politie. Het resultaat; vier aanhoudingen in de leeftijd van 19 tot 25 jaar. Afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, was een woning aan de Oscar Romerostraat in Rotterdam het doelwit. Het schijnen met zaklampen was voor de melder genoeg om de politie te bellen, en gelukkig maar.  Agenten zetten meteen de woning strategisch af en ook een hondenman spoedde zich naar het huis in Prinsenland. De inbrekers, twee jongens van 20 en 21 jaar, waren niet van plan om naar buiten te komen. Zelfs niet toen de inzet van de hond werd aangekondigd. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Het inbrekersduo mocht na hun behandeling van de beet op het bureau, meteen blijven. De groep inbrekers is afkomstig uit Rotterdam en Capelle a/d IJssel. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Twijfel niet, bel 112!
Inbrekers die op heterdaad worden betrapt zijn regelmatig ‘de klos’ dankzij alerte getuigen die een verdachte situatie doorgeven aan de politie. De politie is heel erg blij met dit soort meldingen! Helaas merkt de politie ook dat de drempel om 112 te bellen bij veel mensen nog erg hoog is. Onder de noemer ‘112, daar vang je boeven mee’ benadrukt de politie regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. En dus ook bij glasgerinkel bij de buren of verdachte personen die door tuinen lopen of door ramen turen. Daar waar mogelijk gaat de politie er meteen op af. Dus, twijfel niet en bel 112. We komen liever een keer voor niets, dan te laat.

 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Twee jongens aangehouden voor bezit balletjespistool

De politie hield vrijdagmiddag 24 januari in een woning aan de Fahrenheitstraat twee jonge…