Home Gelderland Achterhoek Proud to be a Superboer !

Proud to be a Superboer !

Afgelopen zaterdag was er weer eentje om in te lijsten; als je naar de eindstand van 4-1 kijkt, dan denk je, ja dat klopt. Maar er was meer; Supportersgroep  Brigata Tifosi vierde haar 15 jarig bestaan op een heel bijzondere manier met een gigantisch groot spandoek, dat de Spinnekop-, de Roodbergen- en de Groenendaaltribune in de lengte (260 meter) en de hoogte (13 meter) bedekte.Waanzinnig mooi…, 3 maanden werk, chapeau, of in goed Achterhoeks: alderbastend mooi man.

En dan het voetbal, dat begon in de eerste helft zeer matig. Excelsior domineerde en de Graafschap liep er achteraan; In de 2e minuut een vrije trap van Koolwijk van Excelsior op de lat vervolgens 3x Messaoud die dotten van kansen liet liggen. Beduidend minder kwaliteit op het veld bij de Graafschap, maar gesteund door de geweldige sfeeractie en een enthousiaste 12e man hielden de superboeren stand. Na die derde misser van Messaoud, was het in de counter een geweldige  pass van Uwusu, die Olijve de diepte instuurde. Deze hield het overzicht en de assist was op maat. De topscoorder van vorig jaar, van Mieghem, hoefde hem alleen maar binnen te lopen en maakte derhalve zijn eerste doelpunt voor de Graafschap in de ere-divisie. Tegen de verhouding in, maar dat vonden we in Doetinchem niet erg. Een kwartier later kwam voor Excelsior de dikverdiende gelijkmaker; Omarsson rukte zich los van de kleine Tutuarima en zette de grote Abena met gemak opzij, om vervolgens Jurjus te verschalken. Ruststand dus 1-1 in het voordeel van de Graafschap.

De tweede helft zagen we een ander de Graafschap met Bakker i.p.v. de matig spelende Abena en Narsingh voor Olijve. Narsingh liet al heel snel van zich horen en scoorde in de 49e minuut, na een mooie solo-actie de 2-1 . Even later gaf hij de assist in de 56e minuut op de inkoppende (eveneens goed spelende) El Jebli. De wedstrijd was gespeeld en de Graafschap heerste en kreeg kans op kans. Van Mieghem, El Jebli en Straalman scoorde niet en Excelsior-speler Mattheij pakte en passent een tweede gele kaart (aangesmeerd door Serrarens), dus rood. Een schot nog van van Mieghem, de redding van Damen en in de rebound Serrarens met de 4-1. Na die tijd dus nog wat kansen op 5 en 6-1, maar dit was al geflatteerd, dus laten we blij zijn met de 4-1 … strik eromheen!

Trainer Henk de Jong was na de wedstrijd realistisch; mazzel de eerste helft en een keurige tweede helft. Maar die sfeeractie was hèt hoogtepunt. Verder was er voor de wedstrijd nog een bijeenkomst, waarbij de ouders en vriendin van de in El Salvador omgekomen supporter Gerben Eskes werden toegesproken door Henk de Jong en algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. Er werd een Graafschap shirt opgehangen met de naam G. Eskes met rugnummer 28, de leeftijd van Gerben. Koude rillingen… respect … Proud to be a superboer!

DE GRAAFSCHAP – EXCELSIOR: 4-1

Arbiter Joey Kooij | Toeschouwers: 12.108

Doelpuntenmakers: 1-0 Daryl van Mieghem (25.), 1-1 Elias Mar Omarsson (39.), 2-1 Furdjel Narsingh (49.), 3-1 Youssef El Jebli (56.), 4-1 Fabian Serrarens (70.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman, Nieuwpoort © (79. L. Nieuwpoort), Abena (46. Bakker), Tutuarima; Olijve (46. Narsingh), El Jebli, Klaasen; Van Mieghem en Serrarens.

Opstelling Excelsior: Damen; Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet; Koolwijk © (81. Oude Kotte), Messaoud (60. El Hamdaoui), Schouten; Edwards, Omarsson (81. Hadouir) en Bruins.

Gele kaart(en) De Graafschap: Olijve (45+1.)

Gele kaart(en) Excelsior: Koolwijk (40.), Mattheij (42.)

Rode kaart(en) Excelsior: Mattheij (66. / 2x geel)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Man gewond geraakt bij steekincident, politie zoekt getuigen

Afgelopen nacht is een 22-jarige man uit Apeldoorn gewond geraakt nadat hij door drie onbe…