Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Drugs, wapens en fout geld de wijk uit

Rotterdam – Drugs, wapens en fout geld de wijk uit

Vuurwapens en ‘bijbehorende’ schietpartijen zijn onacceptabel. Vanuit die gedachte fouilleerden agenten gisteravond In de Rotterdamse wijk Feijenoord voorbijgangers om bezitters af te schrikken. Geen vuurwapen dit keer, maar r wel zeven messen, twee ploertendoders, een boksbeugel en 105.000 euro contant en een kilo heroïne.

Met de schietpartijen van de afgelopen weken op het Sandelingplein, de Riederlaan en de Strevelsweg nog vers in het geheugen, stonden agenten gisteravond strategisch opgesteld op de kruising van de Strevelsweg, Lange Hilleweg en de Veldstraat. Om de zoveel auto’s werd een bestuurder naar de kant gedirigeerd voor een controle. Wijkagent Mickael coördineert de actie: “De actie is opgetuigd vanuit de strijd tegen vuurwapens, maar we letten natuurlijk op alles wat verboden is. Veel schietpartijen zijn te herleiden naar conflicten in de onderwereld en dat gaat vaak over drugs. Drugs, ‘fout’ geld, wapens, we letten op alles wat de veiligheid in de wijk aantast.”

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Danice Anonaivy Pinedo

Danice is weggelopen van huis. Familie en politie maken zich ernstig zorgen. Danice heeft …