Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Enschedeër wint nachtje cel in Rotterdam

Rotterdam – Enschedeër wint nachtje cel in Rotterdam

‘Wie wordt onze verdachte voor een dag en een nacht?’ zo luidde de oproep op het Twitter-account van de recherche in Rotterdam-Zuid. Wie in aanmerking wilde komen voor deze 24-uurs belevenis, inclusief overnachting in de cel, moest het account volgen en het bericht retweeten. De winnaar: Frank Leijdekkers (32) uit Enschede deed dit en was afgelopen weekend #Suspect41day. Hij ervaarde hoe het is om verdacht te worden van een misdrijf.

Leijdekkers mocht op zaterdagmiddag een (fictieve) straatroof plegen op de Kop van Zuid in Rotterdam. Kort daarop werd hij door een arrestatieteam in de kraag gevat en overgebracht naar het politiebureau. Dit markeerde de start van een levensechte 24-uurs belevenis als verdachte: van arrestatie tot verhoor, van fouillering tot een nacht in een politiecel. Dat de werkelijkheid ultiem werd nagebootst bleek wel toen de ‘suspect’ ook op juridische bijstand mocht rekenen. De raadsvrouw in het complot, in het dagelijks leven rechercheur, adviseerde Leijdekkers tijdens de verhoren. “Aanvankelijk luidde het advies van mijn advocaat dat ik me moest beroepen op mijn zwijgrecht, maar toen op zondagochtend de bewijzen zich opstapelden en er ook nog eens een extra getuigenverklaring werd opgevoerd, moest ik de straatroof wel bekennen. aldus een beduusde Leijdekkers kort na zijn vrijlating. En voegde direct daar direct lachend aan toe: “Mag ik nu eindelijk een sigaret opsteken?”

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Politie zoekt getuigen schietincident Boermarke

De politie hield vrijdag 8 februari twee verdachten aan na een schietincident in een wonin…