Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Verdovende middelen en cash gevonden bij controle spookbewoning centrum Rotterdam

Rotterdam – Verdovende middelen en cash gevonden bij controle spookbewoning centrum Rotterdam

Duizenden euro’s en verdovende middelen gevonden in luxe appartementencomplexen in het centrum van Rotterdam. Het resultaat van een controle op dinsdag 12 juni. Van de bezochte woningen bestond vooraf het vermoeden dat er sprake zou zijn van spookbewoning. De politie brengt dit soort panden in kaart om deze vorm van ondermijning te verbannen. Criminelen weten vaak onder de radar te blijven omdat ze zich anoniem kunnen vestigen in Nederland. Ze krijgen hulp van professionele facilitators, waaronder malafide verhuurbemiddelaars. Zo wonen criminelen vervolgens in luxe appartementencomplexen waar zij hun activiteiten voortzetten, mét gevaar voor de overige bewoners.

De actie van dinsdag 12 juni was specifiek gericht op dure panden waar mogelijk criminele samenwerkingsverbanden gebruik van zouden maken. Dat gebeurt niet alleen in Rotterdam, ook Amsterdam is hier bekend mee. Voor deze controle werd dan ook nadrukkelijk de samenwerking opgezocht.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Politie zoekt getuigen schietincident Boermarke

De politie hield vrijdag 8 februari twee verdachten aan na een schietincident in een wonin…