Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Context rond aangehouden man stadhuis Rotterdam

Rotterdam – Context rond aangehouden man stadhuis Rotterdam

Via RTV Rijnmond doet een 61-jarige verdachte van lokaalvredebreuk zijn beklag over het daklozenopvangbeleid van de gemeente Rotterdam en over het optreden van de politie. Omdat dit in de berichtgeving van de regionale zender ontbrak, hierbij alsnog wat context.

Maandag 12 maart belde de beveiliging van het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam de politie dat een man het pand bij sluitingstijd niet wilde verlaten. Ondanks herhaaldelijk aandringen van zowel de beveiligers als de twee agenten die hen te hulp schoten, weigerde de man halsstarrig te vertrekken. Toen de agenten waarschuwden dat hij dan zou worden aangehouden, zei de man dat dat dan maar moest gebeuren, maar zonder zijn medewerking. De waarschuwing dat er dan geweld zou moeten worden gebruikt, schrok hem niet af. Integendeel. Hij verzette zich dusdanig dat het voor de politie onmogelijk was hem zonder geweld te boeien of mee te nemen. Toen zelfs pepperspray hem niet overtuigde om mee werken, riepen de agenten via de noodknop hulp in van hun collega’s. Vlak voor zij arriveerden, lukte het eindelijk hem te boeien. Hij werd naar het politiebureau gebracht.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Onderzoek naar mogelijke plannen voor aanslag

Op 17 juni zijn in Rotterdam twee mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden va…