Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Jonge overvallers gearresteerd dankzij voortvarend onderzoek RTO

Rotterdam – Jonge overvallers gearresteerd dankzij voortvarend onderzoek RTO

De politie in Rotterdam laat overvallers niet ontkomen. Dat ondervonden ook drie tieners donderdagochtend 8 maart in Rotterdam. Nog geen week na een piek in het aantal overvallen op verschillende maaltijdbezorgers, hielden arrestatieteams het drietal aan. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij ten minste drie overvallen in Rotterdam-Zuid. De arrestaties zijn het resultaat van aangescherpte maatregelen en aandacht voor de overvallen op maaltijdbezorgers.

Soms verklaren verdachten het als een grap te zien, maar het plegen van een overval is geen grap. Het laat bij de slachtoffers diepe sporen na. Dit leed zorgt voor een enorme gedrevenheid bij de rechercheurs van het Regionaal Overvallen Team (RTO) om een zaak op te lossen. Zij bijten zich vast in een onderzoek om zo aan het einde van de rit het slachtoffer te kunnen melden dat er een verdachte is aangehouden.

Drie maaltijdbezorgers hoefden niet lang op dat nieuws te wachten. Binnen een week kregen zij te horen dat er drie verdachten waren aangehouden. Donderdagochtend 8 maart arresteerde de politie hen op verdenking van betrokkenheid bij drie overvallen. Zo ging een bezorger van een grillroom op 26 februari af op een bestelling. Hij werd op de Bongert aangesproken door meerdere daders. Een van hen bedreigde hem met een vuurwapen en eiste geld. De buit was minimaal. Twee dagen later probeerden vermoedelijk dezelfde jongens het weer: dit keer op het Eemmeer in Barendrecht. Daar werd de bezorger ook door meerdere daders vervallen, wederom met een vuurwapen. Hier maakten ze wel wat geld buit.

Enkele dagen later op 4 maart was een bezorger van een eetcafé het doelwit van een gewapende overval op de Lingendaal.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Maaltijdbezorger overvallen nabij Schollebos

Drie mannen met een mes overvielen vrijdagavond een maaltijdbezorger op de grens van Rotte…