Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Kettingrukker aan de ketting

Rotterdam – Kettingrukker aan de ketting

De verdachte van een beroving heeft een andere ketting gekregen dan zijn bedoeling was. Op de Sommelsdijkstraat werd vannacht een man beroofd van zijn ketting. Politieagenten hielden 20 minuten later de verdachte aan met de ketting op zak.

Politiemensen die vannacht rond half twee naar de melding van de beroving reden, kregen onderweg van de meldkamer het signalement van de verdachte al door. Bij het 21-jarige slachtoffer aangekomen, vertelde hij het verhaal.

“Ik was aan het werk en stond even buiten. Toen kwam er een man langslopen die me een briefje liet lezen. Terwijl ik daar naar keek, rukte hij de ketting van m’n nek. Ik probeerde hem nog weg te duwen, maar dat lukte niet. Hij ging er met mijn ketting vandoor. Ik heb meteen 112 gebeld”.

Agenten spraken met het slachtoffer en zochten aan de hand van het duidelijk gegeven signalement de buurt af. Twintig minuten later plukten ze de kettingrukker op de Slinge van straat. De ketting had hij in zijn zak. De man van 31 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Verdachte woningoverval aangehouden

Rechercheurs van de districtsrecherche Den Haag-Zuid hielden woensdagmiddag 20 juni een ve…