Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Schoten in de lucht leiden tot waarschuwingsschoten

Rotterdam – Schoten in de lucht leiden tot waarschuwingsschoten

Getuigen meldden zondagavond om ongeveer 20.00 uur dat jongeren in de lucht schoten met een vuurwapen. Het zou om een groepje van zeker 10 personen gaan die zich ophielden op de Brinkpoort in Rotterdam.

Agenten die naar de Brinkpoort gingen zagen een aantal jongeren wegrennen. Omdat zij aan het signalement voldeden vermoedden zij dat dat het groepje was dat geschoten had.

De agenten namen geen enkel risico, omdat een vuurwapenmelding betrof. De jongeren, inmiddels nog met vijf,  werden met een bijzondere tactiek, dus met getrokken wapens (BTGV) onder controle gebracht. Anderen wisten te ontkomen.

Maar de jongeren hadden andere plannen. Zij weigerden de opdrachten van de agenten op te volgen. Daarom werden enkele waarschuwingsschoten gelost. Daarna konden zij worden gefouilleerd, maar er werd geen vuurwapen aangetroffen. De jongeren zijn niet aangehouden. 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – EVA-team houdt veroordeelde man aan

Het EVA-team van de eenheid Den Haag hield dinsdag 14 augustus een 38-jarige man zonder va…