Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Politie houdt malafide verhuurbemiddelaar aan

Rotterdam – Politie houdt malafide verhuurbemiddelaar aan

Maandag hielden rechercheurs een 41-jarige Rotterdammer aan. De man zou als bemiddelaar van huurpanden opgetreden zijn. In een aantal van de panden die door de man werden verhuurd zijn harddrugs, geld hennepkwekerijen en vuurwapens gevonden.

Na een grootschalig onderzoek in afstemming met de belastingdienst en het Openbaar Ministerie, werd de Rotterdammer maandagochtend rond 9.00 uur aangehouden. Zijn auto werd door de belastingdienst in beslag genomen. De verdachte verhuurbemiddelaar was al langer in beeld.

 

De samenwerkende opsporingsdiensten onderzochten diverse panden die de man in beheer had op misstanden en strafbare feiten en stuitten recentelijk op 152.000 euro cash en 5 kilo cocaïne in een pand aan de Jan Pettersonstraat.

De overheden betrokken bij de aanpak van ondermijning hebben ook oog voor huurpanden, verhuurders, bemiddelaars en woningbouwverenigingen. Verhuurders en woningbouwverenigingen worden gewaarschuwd voor criminele activiteiten en worden handvatten gegeven om criminele huurders geen kans te geven.

 

Misdaad loont niet!

De politie en het openbaar ministerie werken nauw samen met diverse partners zoals de gemeente en de belastingdienst om de ondermijnende criminaliteit in Rotterdam een halt toe te roepen. De aanpak richt zich op vormen van criminaliteit waarbij illegale netwerken gebruik maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiële, vergunningen en huisvesting. Deze vermenging van onder- en bovenwereld vormt een bedreiging voor de Nederlandse samenleving en kan vele gedaanten aannemen: van aantasting van integer handelsverkeer (fraude, illegale goederenstromen, witwassen) tot aantasting van integer bestuur (corruptie, bevoordeling). Informatie over ondermijnende activiteiten wordt bij elkaar gevoegd. Samen met signalen vanuit bijvoorbeeld buurtbewoners of particuliere organisaties zoals banken geeft dit een completer beeld en treedt de overheid waar mogelijk strafrechtelijk of bestuurlijk op.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Agent geeft gastles tegen pesten

Leerlingen van een school in Rotterdam-Beverwaard beleefden gisteren een bijzondere middag…