Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Twee mannen met een vuurwapen aangehouden

Rotterdam – Twee mannen met een vuurwapen aangehouden

Dankzij een alerte getuige vond de politie donderdagavond een vuurwapen in een auto op de Bleiswijkstraat. Twee inzittenden zijn aangehouden. Een tweede verdachte auto wist te ontkomen. De politie is op zoek naar deze auto en roept getuigen op zich te melden.

Donderdagavond rond 21.30 uur kwam er een melding binnen dat er gewapende mannen zouden rondrijden in een auto met een Duits kenteken op de Bleiswijkstraat. In de omgeving, op de Zegwaardstraat, zou ook een verdachte auto rijden maar met een Frans kenteken.  Agenten spoedden zich in eerste instantie naar de Bleiswijkstraat en zetten daar de auto met het Duits kenteken aan de kant. De politiemensen voerden een BTGV (Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) uit op de twee verdachten, die niet geheel wensten mee te werken. Na het inzetten van de taser werden ze alsnog in de boeien geslagen. De auto is,  op grond van de wet Wapens en Munitie, meteen doorzocht. Het resultaat was een vuurwapen, tie-raps en bivakmutsen.

De twee mannen, van 24 en 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten vast. De politie is een onderzoek gestart en zoekt nog naar de andere auto met inzittenden.

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien of gehoord donderdagavond rond 21.30 uur op of rondom de Bleiswijkstraat of Zegwaardstraat in Rotterdam? Of heeft u de andere auto wellicht in de buurt gezien? Dit zou een rode Renault Clio zijn met een Frans kenteken. Mogelijk mist de auto aan één zijde een kentekenplaat. Alle informatie is welkom, zodat de politie kan uitzoeken wat de mannen die avond precies van plan waren. U kunt bellen naar 0900-8844 of als u liever anoniem blijft naar 0800-7000.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – EVA-team houdt veroordeelde man aan

Het EVA-team van de eenheid Den Haag hield dinsdag 14 augustus een 38-jarige man zonder va…