Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Provincie Zuid-Holland helpt politie met opsporing door deelname ‘Camera in Beeld’

Rotterdam – Provincie Zuid-Holland helpt politie met opsporing door deelname ‘Camera in Beeld’

De provincie Zuid-Holland heeft meer dan 200 camera’s langs provinciale wegen en vaarwegen in de provincie aangemeld voor het project ‘Camera in Beeld’. Het project van de politie biedt overzicht van de cameraposities en draagt daarmee bij aan snellere oplossing van incidenten. De provinciecamera’s worden onder andere gebruikt voor het op afstand bedienen van bruggen. De camerabeelden zijn, in verband met de privacy, niet automatisch beschikbaar. Bovendien is voor het gebruiken van beelden altijd toestemming nodig van het Openbaar Ministerie. Zuid-Holland heeft de cameralocaties beschikbaar gesteld aan de politie, en is de eerste provincie die medewerking verleent aan het project Camera in Beeld. De politie is blij met deze aanmelding en hoopt dat er nog veel instanties volgen.

Politiesysteem

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Signalement en getuigenoproep in ernstige zedenzaak

De twintig rechercheurs die sinds gisteren onder leiding van een officier van justitie zij…