Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Zenuwachtig gedrag leidt naar 210.000 euro cash

Rotterdam – Zenuwachtig gedrag leidt naar 210.000 euro cash

Vrijdagavond hielden politiemensen een 39-jarige man uit Litouwen aan. Zijn opvallende gedrag leidde uiteindelijk naar een woning in Rotterdam-Centrum waar 210.000 euro cash en vele luxe goederen huisden. De man is aangehouden voor witwassen.

Vrijdagavond surveilleerde politieagenten in hartje centrum, de Stadsdriehoek. Een man wilde het appartementencomplex binnengaan, maar bedacht zich toen hij een politieagent zag. Deze schijnbeweging viel de agent op waarop hij de man aansprak en controleerde. De man droeg een peperdure Rolex, had 1000, – euro cash op zak en was in het bezit van een sleutel van een woning in de woontoren. De zenuwachtige man vertelde de agent in het gesprek dat hij geen werk of andere inkomsten had. Dit vroeg om een onderzoek in het luxe appartementencomplex. Rechercheurs stuitten daar op 210.000 euro cash, jammers (Verstoorder van telefoonsignalen), luxe kleren, een Rolex van 35.000 euro, administratie die leidde naar handel in verdovende middelen en pgp telefoons (niet af te luisteren telefoons). Alles is in beslag genomen, en de 39-jarige Litouwse man zit vast op verdenking van witwassen.

Ondermijning treedt op waar boven- en onderwereld verstrikt raken.
We maken de veelal onzichtbare ondermijning zichtbaar en pakken deze aan. Dat doen we als overheid samen door informatie te delen en te reageren op zaken die niet kunnen kloppen: winkels waar jarenlang zelden een klant binnenstapt, kapperszaken zonder stoel en straten vol MTO’s waar criminelen hun foute geld zouden kunnen witwassen. Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Twee mannen aangehouden voor steekincident Weimarstraat

De politie hield op zondag 15 en donderdag 12 juli twee mannen van 20 jaar uit Den Haag aa…