Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Tientallen beschonken bestuurders van de weg gehaald

Rotterdam – Tientallen beschonken bestuurders van de weg gehaald

Het is een gegeven: rijden met twee glazen alcohol op verhoogt de kans op een ongeval al met 40%. Dat er genoeg automobilisten zijn die die waarschuwing voor lief nemen bleek afgelopen weekend maar weer. Tijdens een geplande alcholcontrole op het Wilhelminaplein en de Erasmusbrug hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag 32 automobilisten aan die teveel hadden gedronken om nog te mogen en kunnen rijden. Drie bestuurders gingen er vandoor, maar werden alsnog langs de kant gezet.

Onder de aanhoudingen waren dertien beginnende bestuurders. Zeven rijbewijzen zijn ingevorderd. De aangehouden bestuurders konden na een eerste test voor de tweede ademtest uitvoeren in de speciale alcoholbus. Een bestuurder die ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd spande de kroon. Voor een ervaren bestuurder is het maximale toegestane promillage 0,5; voor beginnende bestuurders 0,2.

Tijdens een alcoholcontrole eerder op zaterdag werden 17 aanhoudingen verricht. Deze controle werd gehouden bij het Muizengaatje bij Station Noord, de rotondes bij het gemeentehuis Lansingerland en de Melanchtonweg. In totaal moesten daar zo'n 600 bestuurders blazen. 

Asociaal verkeersgedrag

 

De politie houdt dergelijke geplande acoholcontroles vaker. De controles maken onderdeel uit van een zogenaamd 10-puntenplan tegen asociaal verkeersgedrag dat de gemeente samen met politie en Openbaar Ministerie heeft opgesteld. In het 10-puntenplan tegen asociaal verkeersgedrag staan acties om gevaarlijk, asociaal en onbehouwen verkeersgedrag aan te pakken. In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie neemt de gemeente maatregelen gericht op handhaving en toezicht, op het verkrijgen van meer kennis over verkeer en om zelf te ervaren waartoe gevaarlijk verkeersgedrag kan leiden. Deze acties leiden tot meer bewustzijn van verkeer, verkeersrisico's en uiteindelijk naar beter gedrag in het verkeer.

Meer informatie over alcohol in het verkeer is hier te vinden.

 

 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Man overleden na steekincident Den Haag, verdachte aangehouden

Agenten kregen op dinsdag 17 juli rond 14.30 uur de melding van een steekincident in een w…