Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Kettingrukker Groenezoom verdacht van meerdere berovingen

Rotterdam – Kettingrukker Groenezoom verdacht van meerdere berovingen

Donderdagmiddag hielden agenten drie verdachten aan op de Groenezoom voor het beroven van een 85-jarige man van zijn ketting. Eén van deze drie kettingrukkers wordt nu verdacht van meerdere soortgelijke straatroven. Hij zou ook een 52-jarige vrouw op de Tiengemetensingel en een 68-jarige man op de Strevelsweg van hun ketting hebben beroofd.

Kettingrukker Strevelsweg
Donderdag 6 juli om 13.30 uur liep een 68-jarige man op de Strevelsweg, ter hoogte van een café in de richting van de Groene Hilledijk. Hier werd hij gepasseerd door mannen die iets verder op de stoep bleven staan. Nadat het slachtoffer tussen beiden door moestlopen, voelde hij dat iemand aan zijn ketting trok die meteen brak. De twee verdachten renden er hard mee weg.

Kettingrukker Tiengemetensingel
Zaterdag 14 oktober rond 15.00 uur liep het 52-jarige slachtoffer richting de Tiengemetensingel komend vanaf  het  Baarlandhof. Vervolgens werd het slachtoffer van achteren bij de nek gegrepen en werd haar ketting van haar hals getrokken. De twee verdachten renden met de ketting weg.

Camerabeelden zorgen voor herkenning
Politieagenten startten meteen onderzoeken na deze laffe straatroven en keken camerabeelden uit. Al snel herkenden de agenten twee verdachten van eerdere straatroven. Een 21-jarige man uit Rotterdam werd na de aanhouding op de Groene Zoom in verband gebracht met de straatroven op de Tiengemetensingel en de Strevelsweg. Dit weekend werd een vierde verdachte aangehouden voor de straatroof aan de Tiengemetensingel. 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Leiden – Man aangehouden voor verboden wapenbezit

Agenten hielden donderdag 19 juli een 27-jarige man uit Leiden aan voor verboden wapenbezi…