Home Zuid-Holland Rotterdam Enschede – Gezocht – Politie zoekt getuigen en camerabeelden voor onderzoek naar schietincidenten

Enschede – Gezocht – Politie zoekt getuigen en camerabeelden voor onderzoek naar schietincidenten

De politie is onmiddellijk na de melding op dinsdag 19 september een onderzoek gestart naar twee schietincidenten aan de Benkoelenstraat en Brinkstraat in Enschede. Omstreeks 3.15 uur is er geschoten op een woning aan de Benkoelenstraat waar op dat moment de 23-jarige bewoner, zijn vriendin en haar 5-jarige dochtertje aanwezig waren.

Het pand van Loungeclub LuxXx is even daarvoor beschoten met een automatisch wapen. De bewoner van de Benkoelenstraat is vaste bezoeker van deze Loungeclub.

De dader, op bewakingsbeelden is te zien dat hij een bivakmuts op heeft, is na het schieten in een grijze BMW gestapt, aan de passagierszijde.

Op dinsdag 19 september omstreeks 8.30 uur kwam er een melding bij de politie van een autobrand aan de Snuversdijk in Enschede. Daar troffen de politie een uitgebrande auto aan die in de nacht van 17 op 18 juli 2017 gestolen is aan de Heer Vrankestraat in Rotterdam. Het betreft een zilvergrijze  BMW coupe type 3.25 voorzien van speciale spaakvelgen (smalle spaken).  Tijdens de diefstal zat het kenteken erop met de volgende combinatie: 31-JRR-8. Het is onbekend waar deze kentekenplaten zijn gebleven en hoe lang ze op de BMW na de diefstal hebben gezeten.

De politie vermoedt dat deze auto is gebruikt bij de schietincidenten aan de Brinkstraat en Benkoelenstraat. 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Dronken automobilist rijdt in op motoragent

Een 32-jarige motoragent kreeg zondagochtend de schrik van zijn leven toen de bestuurder v…