Home Zuid-Holland Rotterdam Rotterdam – Man ernstig gewond bij schietincident Rotterdam-Oost UPDATE: VERDACHTE AANGEHOUDEN

Rotterdam – Man ernstig gewond bij schietincident Rotterdam-Oost UPDATE: VERDACHTE AANGEHOUDEN

Een 20-jarige man uit Rotterdam is op 18 september bij een schietincident ernstig gewond geraakt. De politie heeft de vermoedelijke schutter een dag later aangehouden.

Het slachtoffer werd rond 16.45 uur op het Ambachtsplein in de Rotterdamse wijk Zevenkamp geraakt toen een man hem in zijn bovenlichaam trof. De Rotterdammer was verminderd aanspreekbaar en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe hij er aan toe is; wel is duidelijk dat hij niet levensgevaarlijk gewond is geraakt

Eén dader
Bij het schietincident was, voor zover nu bekend, één dader betrokken en er zou één keer geschoten zijn. De politie zette het Ambachtsplein direct (deels) af. Het sporenonderzoek was na tweeënhalf uur klaar, zodat de afzetting rond 19.15 uur kon worden opgeheven. Ook namen agenten de eerste verklaringen van omstanders op. De politie houdt er rekening mee dat aan het voorval een ruzie tussen het slachtoffer en de dader vooraf ging.

Arrestatieteam
De recherche van district Rijnmond-Oost startte direct na het schietincident een onderzoek, waarbij de identiteit van de vermoedelijke dader al snel in beeld kwam. Een arrestatieteam van de politie Rotterdam hield de 26-jarige Rotterdammer in de loop van 19 september in zij woonplaats aan. De verdachte zit vast en wordt verhoord.

 

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Gezocht – Babbeltruc Den Haag

Op donderdag 2 augustus rond 12.45 uur pint een 92 jarige dame een geldbedrag bij een geld…